Over BemiddelMaar

Fieke van Schaik

Fieke van Schaik is een betrokken en enthousiaste mediator en trainer. Ze zorgt ervoor dat de communicatie binnen een team geoptimaliseerd wordt. Ze is ervan overtuigd dat iedereen constructief kan leren te conflicteren. Fieke haalt energie uit mensen die elkaar (soms na lange tijd) weer willen te begrijpen.

Fieke heeft Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie in Mediation en Arbeid. Daarnaast heeft zij de MfN-erkende HU Post Bachelor Mediation afgerond. Ze heeft ruime ervaring in het trainen van groepen (o.a. bij TeamAlert en MWH) en is al enkele jaren verbonden aan Buurtbemiddeling Utrecht. Als eigenaar van BemiddelMaar bundelt ze haar kennis, vaardigheden en passie om Young Professionals een communicatiekickstart te kunnen geven waar zij de rest van hun werkende leven profijt van hebben.

Wanneer een team snel met elkaar schakelt en de sfeer goed is, kun je efficiënt aan het werk.  Fieke versterkt in haar trainingen op een positieve en nuchtere manier de kwaliteiten van het team, zodat zij tot deze snelle schakeling en goede sfeer komen.

Wanneer een conflict uit de hand loopt, heeft dit een grote invloed op de betrokkenen. De irritaties kunnen snel oplopen, waardoor collega’s niet meer met elkaar kunnen samenwerken. Kiezen voor een mediationtraject betekent dat Fieke samen met de betrokkenen op zoek gaat naar een oplossing die voor beide personen toereikend is. Fieke is als mediator betrokken bij beide personen, maar houdt ook het proces in de gaten. Door in duidelijke taal te verhelderen wat de betrokkenen echt bedoelen, komen betrokkenen weer met elkaar in gesprek. Een goed startpunt, van waaruit verder kan worden gepraat over een eventuele oplossing.

Het bedrijf

BemiddelMaar reikt Young IT Professionals de juiste communicatie- en conflictvaardigheden aan om binnen en met hun teams te excelleren door middel van nuchtere, concrete en positieve trainingen en betrokken mediations.

BemiddelMaar gelooft dat iedereen constructief kan communiceren en conflicteren. Vanuit dit idee zijn de trainingen opgezet: door het hele team dezelfde bemiddelingsvaardigheden te leren, worden conflicten eerder gesignaleerd en constructiever aangepakt. Mediation gaat uit van het zelfoplossend vermogen van betrokkenen, een oplossing heeft een grotere houdbaarheid wanneer partijen deze zelf hebben geformuleerd.

BemiddelMaar vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in de trainingen en mediations. BemiddelMaar is een jong bedrijf, met een transparante en positieve benadering. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en we streven naar een continue verbetering van onze diensten. Wij staan altijd open voor feedback: complimenten en verbeterpunten zien wij graag tegemoet per mail, telefoon of onder het genot van een kopje koffie.